Kjeld Wilms, Olgasvej 24, DK-2950 Vedbæk · Mobiltelefon 24 26 95 52 · Email: kjeldwilms@live.dk

Ny bog på banen

Tegn og mal dine oplevelser

Min nyeste bog handler om at udtrykke sig optimalt på tegne- og maleblokken med redskaberne blyanten, pennen og akvarelpenslen.

Med sine 208 sider, indeholder den et stort antal forklaringer og instruktionsfotos og –tegninger, der skal styrke din viden og dine tegne/male færdigheder. Målet er, at du opnår det optimale visuelle udtryk gennem en stribe konkrete tegne/male øvelser og træningsaktiviteter. Indholdet er fordelt i fire kapitler med masser af information og formidling via tekster og utallige fotos, tegninger og akvareller.

Bogens pris er kr. 299,- og kan købes i boghandelen og på forlaget Klematis hjemmeside: www.klematis.dk

 Jeg kan sælge bogen for kr. 240,- Ring 24269552

Anmeldelser:

*****-5 stjerner, top karakter via PLUSbog.dk "Fantastisk smuk og inspirerende bog. Her vises mange ideer og teknikker til hjælp for de akvarel-interesserede. Men bogen er også værd at kiggei bare for at nyde Kjeld Wilms smukke tegninger". Af Anjak 24.06.14

 

Magasinet Hjemmet, marts:

"Kreative glæder: De fleste af os syntes ikke, vi kan tegne, men Kjeld Wilms mener, vi kan, hvis vi bare kaster os ud i det og bliver ved med at øve. I "Tegn og mal dine oplevelser" giver han vejledning i, hvordan vi kan arbejde med blyant, pen og pensel og blive bedre til at fastholde vores oplevelser på papiret - indbegrebet af kreative glæder."

 

Fritidsmaler: Leif Svorin:

"Jeg har lige læst Kjeld Wilms nye bog "Tegn og mal dine oplevelser". Jeg synes at den giver rigtig god inspiration til at se omgivelser og motiver i nye perspektiver, former og farver. At iagttage detaljer i tingene omkring os, som vi ellers går let hen over. Man kan få tekniske færdigheder af at studere perspektiv og farveblandinger, og især afsnittet om slagskyggers kontrastfarver synes jeg er meget interessant, og begynder at kunne se dem i kunstværker og i virkeligheden. Jeg tror at man, uanset om man maler lidt eller meget, blot for sjov eller mere seriøst, kan få meget ud af at skærpe sine sanser og lægge mærke til omgivelsernes nuancer. Og ved hjælp af "Tegn og mal dine oplevelser" kan man måske endda få et personligt billede med hjem på maleblokken."   

 

Birgitte Sort: Uddannet grafiker og billedkunstner: 

"Dejlig bog, bl.a. med meget vellignende portrætter. Jeg giver "Tegn og mal dine oplevelser" mine varmeste anbefalinger."

 

Anmeldelse fra bibliotekerne:

"Tegn og mal dine oplevelser: Målgruppe/niveau:

Praktisk, grundig og letforståelig introduktion til tegning, som henvender sig til amatører på alle niveauer.

Beskrivelse: Kjeld Wilms har skrevet en god bog om tegning, som kommer rundt i alle hjørner af emnet: tegning og akvarelmaling. Første tredjedel omhandler "grundlaget" dvs. komposition, farvelære, perspektiv og den slags, mens resten af bogen er helliget de forskellige tegneredskaber: Blyant, pen, pensel. Wilms er en inspirerende lærer, der ikke gør tingene vanskeligere end de er. Der er tale om helt konkrete råd og oplysninger og selvom de færreste kommer op på Wilms` niveau bare ved selvstudium, har han en pointe i at understrege betydningen af at skærpe sit syn ved at bruge det systematisk i en tegneproces. Bogen er illustreret med Wilms`egne tegninger og akvareller som viser de forskellige teknikker forståeligt og pædagogisk.

Sammenligning: Der er en uoverskuelig mængde bøger om tegning og især akvarelmaling. Denne bog skal roses for sin på en gang afslappede og grundige tilgang til emnet, og vil appellere mere til det kreative publikum.

Samlet konklution: Udmærket, pædagogisk og lækker lærebog i tegning som retter sig mod en bred kreds af kunstnerspirer."

Jørgen Bartholdy

Bogens gode mål

Tegner og akvarelmaler: Kjeld Wilms

"At tegne og male kan være en besværlig og krævende aktivitet, hvor resultatet ikke altid opfylder ens forhåbninger. Men hvad er det så, der driver en til at blive ved? Jeg mener, tegne- og maleaktiviteten er den bedste måde at føle, fastholde og forevige sine oplevelser på. De kan være sanselige, spændende eller meningsfulde. For at kunne tegne eller male en oplevelse må man indleve og fordybe sig i den, så den bundfælder sig. I processen er man blevet gladere, klogere og dygtigere – et godt mål. Derfor: Tegn og mal dine oplevelser. Hver dag.
Min ambition med bogen er at formidle viden, fakta og færdigheder, der kan styrke den enkeltes kompetencer. Det gør det muligt at skabe et visuelt udtryk, der fuldt ud formidler de store oplevelser, man har haft – ude som inde – alene og sammen med mennesker."

 

Tegn og mal dine oplevelser

Bogen Tegn og mal dine oplevelser

 

Bogen "Lyset i Provence"

 

Lyset i Provence                                  - se lyset og mal det i akvarel

Jeg har skrevet bogen fordi jeg er utrolig begejstret for akvarellens sjæl - vandet som det levende element, den transparente lethed og den dynamiske maleteknik. Samlet er det noget af det mest spændende man kan foretage sig - akvarelmaling.

Bogens indhold er: "Se lyset og mal det i akvarel".
Bogen er i stort format 24x28 cm. og på 144 sider.
Bogen er en gennemillustreret bog med masser af sansemættende akvareller fra fire sydeuropæiske områder: Provence, Lanquedoc, Toscana og Sardinien.

Der er ligeledes mange instruktionstegninger som viser hvordan man i praksis griber akvarelmaling an, lige fra hvordan penslen bruges, farverne blandes, kompositionen og perspektivet kommer på plads, til gennemgang af de tre akvarelteknikker.

Men mest handler den om de store oplevelser man kan få, når man færdes i det fri, hvor lyset skaber fantastiske form- og farveindtryk. Sanserne bliver bombarderet med indtryk og det der her opleves, fortjener at blive foreviget i form af en akvarel. Den er en uovertruffen metode til at huske og bevare store og personlige oplevelser i det fri - og til at formidle det til andre.

Farver og former kan forstærkes til et meget personligt udtryk så akvareller fuldt ud repræsenterer den store oplevelse man har haft. Oplevelserne er simpelthen drivkraften og motivationen til at forevige det sete på akvarelblokken. Bogen er inspirationskilde til at erhverve sig den viden og de færdigheder der skal til for at genskabe det oplevede - med pensel og akvarelfarver.

"Lyset i Provence" kan lånes på alle biblioteker. Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, og jeg har desværre kun et eksemplar tilbage, som jeg ikke kan undvære i min undervisning.

Mobil: 2426 9552

E-mail: kjeldwilms@live.dk

 

 

Lyset i Provence