Kjeld Wilms, Olgasvej 24, DK-2950 Vedbæk · Mobiltelefon 24 26 95 52 · Email: kjeldwilms@live.dk

Tegner og akvarelmaler Kjeld Wilms

Eu fontaine

Model


 

 

Kjeld Wilms

Kjeld Wilms
 

• Afgang fra Kunsthåndværkerskolen i København. (Danmarks Designskole).  Tre lærere som havde utrolig betydning for min uddannelse, og alt hvad jeg kan og har haft glæde af hele mit liv, var Victor Isbrand, Erik Clemmensen og Helge Kuhn-Nielsen - inspiratorer, forbilleder og fantastiske undervisere med et stærkt fundament som malere, tegnere og pædagoger.                  

Deres principper, discipliner og undervisningsmetoder har  jeg brugt i min tegne/male kurser for både voksne og børn, tegne og maleundervisning forskellige steder og sammenhænge ( fx. fængsel ) igennem alle årene.

• Lærer og gæstelærer på henholdsvis Kunsthåndværkerskolen i København      ( forskolen), Skolen for Brugskunst og Kunsthåndværkerskolen i Kolding.

• Ekstern censor for afgangsholdet
gennem 5 år.

• Mange års erhvervserfaring med visuel kommunikation, logoer og visuel identitet for rigtig mange virksomheder og kommuner ( fx.en række by/kommune våbenskjolde ).

Sideløbende med arbejdet underviser jeg i frihåndstegning med både pen og blyant. Akvarelmaling og tuschlavering med fokus på farvedannelse, farvelære og brug af pensel. Samt i frihåndsperspektiv, luftperspektiv, farveperspektiv, motivvalg, kompostion, illustration og kalligrafering m.m.

Ferier er gennem mange år blivet tilbragt i det sydlige Europa, først og fremmest i Frankrig, Spanien og Italien - ikke mindst på Sardinien og Cuba, Costa Rica, Ecuador og Galapagas øerne. Eller i nyere tid i nord - på Færøerne, England, Norge og Sverige. Tegne- og akvarelblokken er altid fast udstyr på disse rejser.

Efter oplevelse på oplevelse gennem mange år med tegne/maleblokken som rejsekammerat, er det oplagt at jeg vil udtrykke mine erfaringer og oplevelser således: 

At tegne og male er at iagttage.

Iagttagelse er mere end at se.

Iagttagelse er at forstå,
hvad du ser.

Iagttagelse er forudsætningen for at tegne og male ekstraordinært.

Iagttagelse er skaberen af det  varierede, personlige fortolkede og unikke udtryk.

Iagttagelse er at opleve                    - ja, at leve.

 

Kjeld Wilms

Olgasvej 24,

2950 Vedbæk

M: 24269552

E-mail: kjeldwilms@live.dk