Kjeld Wilms, Olgasvej 24, DK-2950 Vedbæk · Mobiltelefon 24 26 95 52 · Email: kjeldwilms@live.dk

Opdag verden via tegninger og malerier

 Akvareludstilling:

Det Færøske Hus

Jeg har afsluttet (i august ) min udstilling af akvareller fra Færøerne i Det Færøske Hus i København. Det har været spændende, og jeg fik solgt fire akvareller og nogle bøger. Tak til den færøske Kunstforening, som har arrangeret udstillingen og ferniseringen på fantastisk vis, og tilmed dækket af lokal TV-indslag.

 

Få en udstilling arrangeret...

Jeg er meget interesseret i at få mine billeder på udstillinger og eventuelt at kombinere det med et inspirerende og spændende oplæg eller foredrag om billedernes tilblivelse.

Det kunne være i en virksomheds kantine eller gangangarealer. Også sognegårde, aktivitetscentre, biblioteker, kommunekontorer, store bofællesskaber eller gallerier er spændende.

Det koster ikke noget - en del af billederne vil være til salg - ligeledes et sæt postkort med seks af mine akvareller. Min nyeste bog "Tegn og mal dine oplevelser" ville også kunne købes.

En udstilling kunne udgøres blandt andet af nedenstående billeder, herunder en stor serie af akvareller/tuschstreg fra Færøerne, men mange andre haves også: Blyantstegninger, tuschtegninger, laveringer, akvareller i flere teknikker.

 

 

 

 

 

 

 

Omtale:

Billedudstilling og foredrag
Henning Bentzen, Højens fælleshus:
"Seniorbofællesskabet “Herfra til evigheden” i Himmelev har i februar og marts 2014 haft 20 af Kjeld Wilms dejlige akvareller udstillet i vores fælleshus. Vi har følt os taget med på rundrejse fra sollyse landskaber og sommerboliger i Provence og Toscana til Færøernes mere barske vejrlig og landskaber og små solide græstagsdækkede huse. Undervejs fik vi besøg af Kjeld Wilms, der fortalte om billederne og om hans nyeste bog “Tegn og mal dine oplevelser”. Et meget indholdsrigt og inspirerende foredrag, hvor vi alle blev meget klogere på den faglighed akvarelmaleri og de forskellige teknikker rummer. Og vi blev fanget af Kjeld Wilms entusiasme, at flere nu selv vil forsøge sig med akvarelmaleri."

Galleri herunder:

Et meget lille og lidt tilfældigt udpluk af mine akvareller og tegninger er herunder præsenteret. Jeg elsker friluftsmaleri, så alle er lavet udendørs på stedet - naturligvis bortset fra stilleben, portrætter og figurtegninger.

De er lavet på rejser i mange lande i Europa - både nord på, og syd på, i en lang periode gennem 70-, 80-, 90-, 00- og 10èrne.

Rigtig mange er lavet på vores familieferier, andre på forskellige af mine kurser både i og udenfor Danmark.

De viste er jeg tilfredse med, og kan købes, men nogle enkelte er jeg meget tilfredse med, og vil ikke undvære dem, fordi de hver især repræsenterer en stor oplevelse for mig. De fleste billeder har taget mig fra 20 min. til 60 min. at lave. I sådan en periode når man at opleve meget - stemningen, miljøet, aktiviteter og masser af skøn natur - der taler til alle sanserne.

En anden slags begivenhed:

Når man har besluttet sig for sit motiv, starter et begivenhedsrigt forløb. Først må man finde det rette sted at sidde: en sten, en bænk, en græstue eller lignende. Det er vigtigt at sidde godt, for der går nemt en halv time eller mere på dette sted.
I det tidsrum, akvarellen eller tegningen skabes, får man en mangfoldig oplevelse, man får simpelthen stedet ind under huden i form af lyde, lugte, temperatur, farver og former: En særlig stemning skabes af katten, der løber over vejen, en snakken med en beboer som man prøver at gøre sig forståelig for, måske med fingersprog, operamusik lyder fra en radio og fodboldlarm og hujen fra et tv, der med sit blå lys trænger ud gennem en skodde, og køkkenlyde og nynnen høres fra en åben dør. Det er selve livets gang i denne by, man indføres i, og det føles som man altid har været her. Alle sanser har været i brug og man har været hovedaktør i en vidunderlig begivenhed.
En herlig akvarel eller tegning er der helt sikkert også kommet ud af det. Men hovedudbyttet er indlevelsen i en lokalitet, med alle de oplevelser det har givet, og hver gang man efterfølgende ser denne tegning, genopfriskes hele sceneriet og alle episoderne, der udfoldede sig for øjnene af én, i det tidsrum billedet blev skabt.

 
 

Vesterhavet Tegltag
 
 
Toscana huse Toscana huse
Toscana huse Toscana huse
Toscana huse Toscana huse